Data | Posiłek | Zdjęcie | Opis |
2024-04-05 | Kolacja - Dieta podstawowa | Chleb Graham 70g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1szt (MLE) Hummus 50g (SEZ) Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50g (SOJ) Pomidor 50g Herbata czarna ekspresowa 250ml Cytryna 5g Cukier 4g (saszetka) 1szt Jogurt owocowy 150g 1szt (MLE) | |
2024-04-05 | Obiad - Dieta lekko strawna | Kalafiorowa z ryżem 400ml (MLE, SEL) Pulpet rybny (Mintaj) 100g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Sos pomidorowy 100ml (GLU PSZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g Surówka z marchwi i jabłka z jogurtem 150g (MLE) Kompot owocowy 250ml | |
2024-04-05 | Obiad - Dieta podstawowa | Kalafiorowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL) Mintaj panierowany 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, GOR) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-04-05 | Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa) | Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE) Pasztet drobiowy (50g) 1 szt ( GLU PSZ, SOJ, MLE,) Ogórek konserwowy 50 g ( GOR,) Sałata zielona 10 g Jabłko 1 szt. Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g | |
2024-04-05 | Śniadanie - Dieta podstawowa | Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE) Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE) Ogórek konserwowy 50 g (GOR) Sałata zielona 10 g Jabłko 1 szt. Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-04-04 | Kolacja - Dieta podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka tostowa- drobiowa 50 g (może zawierać: MLE, GOR) Ser mozzarella 50 g (MLE) Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-04-04 | Obiad - Dieta podstawowa | Pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kotlet schabowy 100 g (GLU PSZ, JAJ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty białej z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-04-04 | Obiad - Dieta Łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu (Wątrobowa) | Pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Schab gotowany 100 g Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Brokuł gotowany 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-04-04 | Śniadanie - Dieta podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, ) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasta z jaj ze szczypiorkiem 50 g (JAJ, MLE, GOR) Ser żółty 40 g (MLE) Pomidor 50 g Sałata zielona 10 g Mandarynka 2 szt. Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-04-04 | Śniadanie - Dieta lekko strawna | Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW) Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ) Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasta z jaj z koperkiem 50 g (JAJ, MLE) Ser mozzarella 50 g (MLE) Pomidor 50 g Sałata zielona 10 g Mandarynka 2 szt. Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cukier 4g (saszetka) 1 szt Cytryna 5 g | |
2024-04-03 | Kolacja - Dieta podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Miód (25g) 1 szt Szynka z indykiem, parzona 50 g (SOJ) Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cukier 4g (saszetka) 1 szt Cytryna 5 g Serek homogenizowany naturalny 150g 1 szt (MLE) | |
2024-04-03 | Obiad - Dieta podstawowa | Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL) Klopsik drobiowy z udźca 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml Cukier 4 g | |
2024-04-03 | Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa) | Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL) Klopsik drobiowy z udźca 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-04-03 | Śniadanie - Dieta podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE) Ser mozzarella 50 g (MLE) Ogórek konserwowy 50 g (GOR) Pomarańcza 1/2 szt. Sałata zielona 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-04-03 | Śniadanie - Dieta lekko strawna | Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW) Chleb pszenny 30 g (GLU PSZ) Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa 40 g (SOJ) Ser mozzarella kulki 50 g (MLE) Pomidor 50 g Jabłko 1 szt. Sałata zielona 10 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-04-02 | Kolacja - Dieta podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1szt (MLE) Paprykarz szczeciński 50g (RYB, SOJ) Ser mozzarella 50g (MLE) Pomidor 50g Herbata czarna ekspresowa 250ml Cytryna 5g Cukier 4g (saszetka) 1szt | |
2024-04-02 | Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa) | Zupa ryżowa 400 ml (MLE, SEL) Jajko gotowane 2 szt (JAJ) Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ) Kompot owocowy 250 ml Podwieczorek: | |
2024-04-02 | Obiad - Dieta podstawowa | Krem z zielonego groszku z grzankami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kotlet z jaj 100 g (GLU PSZ, JAJ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ) Kompot owocowy 250 ml | |
2024-04-02 | Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa) | Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Filet królewski z indykiem, wędzony 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ) Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE) Rzodkiewka 50 g Sałata zielona 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) | |
2024-04-02 | Śniadanie - Dieta podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser żółty 50 g (MLE) Filet królewski z indykiem, wędzony 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ) Rzodkiewka 50 g Sałata zielona 10 g Gruszka 1szt. 150 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt |