Dobry posiłek 29.04.2024 – 02.05.2024

Data

Posiłek

Zdjęcie

Opis

2024-05-02

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka tostowa- drobiowa 50 g (może zawierać: MLE, GOR)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 
Jogurt owocowy 150 g 1 szt (MLE)

2024-05-02

Obiad - Dieta Podstawowa

Pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SE )

Kotlet schabowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Surówka z kapusty białej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-05-02

Obiad - Dieta lekko strawna

Pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Schab gotowany 100 g

Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Brokuł gotowany150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-05-02

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane 1 szt ( JAJ)

Ser żółty 40 g (MLE)

Pomidor 50 g

Sałata zielona 10 g

Mandarynka 2 szt

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-05-02

Śniadanie - Dieta lekko strawna

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW)

Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ)

Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane 1 szt ( JAJ)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Pomidor 50 g

Sałata zielona 10 g

Mandarynka 2 szt

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-30

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Miód (25g) 1 szt

Szynka z indykiem, parzona 50 g (SOJ)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g

Serek homo naturalny 150g 1 szt (MLE)

2024-04-30

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Szynka wieprzowa pieczona w rękawie 100 g

Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL) 

Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)

Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-30

Obiad - Dieta lekko strawna

Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Szynka wieprzowa pieczona 100 g

Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL) 

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Cukinia pieczona z olejem 150 g 

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-30

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser żółty 50 g (MLE)

Filet królewski z indykiem, wędzony 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Rzodkiewka 50 g

Sałata zielona 10 g

Gruszka 1szt. 150 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-30

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) 

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Filet królewski z indykiem, wędzony 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE)

Rzodkiewka 50 g

Sałata zielona 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

2024-04-29

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasztet sojowy pomidorowy 113g 0,5 szt (SOJ, GO,)

Ser żółty 40 g (MLE)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

 
 
Jogurt owocowy 150 g 1 szt (MLE)

2024-04-29

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa pieczarkowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)

Gołąbek siekany z mięsa 150 g (JAJ)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) 

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-29

Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa pieczarkowa z zacierką 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)

Pieczeń rzymska drobiowa 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) 

Ziemniaki z koperkiem gotowane 300 g

Sałata zielona z jogurtem 150 g (MLE) 

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-29

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 40 g (SOJ)

Jajko gotowane 1 szt (JAJ)

Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt

Papryka świeża 50 g

Sałata zielona 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-29

Śniadanie - Dieta lekko strawna

Kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE)

Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ)

Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Śniadaniowa drobiowa- produkt drobiowy,parzonyw osłonce niejadalnej 50 g (SOJ)

Jajko gotowane 1 szt ( JAJ)

Sałata zielona 10 g

Pomidor 50 g

Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g