Dobry posiłek 16.09.2024 – 20.09.2024

Data

Posiłek

Zdjęcie

Opis

2024-09-20

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 70 g (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT )

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Hummus 50 g (SEZ)

Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców 50 g (SOJ)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa b/c 250 ml Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 
Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)

2024-09-20

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Ryba smażona (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem  150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-09-20

Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem  150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-09-20

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE)

Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE)

Ogórek kiszony 50 g

Sałata lodowa 10 g

Śliwka 150 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-09-20

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE)

Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE)

Ogórek kiszony 50 g

Sałata lodowa 10 g

Śliwka 150 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

2024-09-19

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pierś gotowana premium 50 g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Sałatka jarzynowa 100 g (MLE, SEL)

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 
Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)

2024-09-19

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kotlet schabowy 100 g (GLU PSZ,JAJ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-09-19

Obiad - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Schab gotowany 100 g

Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Brokuł gotowany 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-09-19

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane 1 szt (JAJ)

Ser żółty 50 g (MLE)

Pomidor 50 g

Sałata lodowa 10 g

Banan 1szt.

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-09-19

Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa mleczna 300 ml (MLE, GLU OW)

Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ)

Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane 1 szt (JAJ)

Filet królewski z indykiem, wędzony 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Pomidor 50 g

Sałata lodowa 10 g

Banan 1szt.

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g

2024-09-18

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Miód (25g) 1 szt

Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g (SOJ)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g

 
Serek homogenizowany naturalny 150 g 1 szt (MLE)

2024-09-18

Obiad - Dieta Podstawowa

Krem z zielonego groszku z grzankami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kotlet z jaj 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy 250 ml

2024-09-18

Obiad -Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Zupa ryżowa 400 ml (MLE, SEL)

Jajko gotowane 2 szt (JAJ)

Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki z koperkiem gotowane  200 g

Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy 250 ml


Podwieczorek:

Budyń o smaku waniliowym 150 ml (MLE)

2024-09-18

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasztet drobiowy (50g) 1 szt ( GLU PSZ, SOJ, MLE)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Ogórek kiszony 50 g

Sałata lodowa 10 g

Śliwka 150 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-09-18

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)

Ser mozzarella 30 g (MLE)

Sałata lodowa 10 g

Pomidor 50 g

Śliwka 150 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

2024-09-17

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 40 g (SOJ)

Ser topiony trójkat 17,5 g 1 szt (MLE)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 

Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE)

2024-09-17

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Udko pieczone 1 szt. 210 g

Ziemniaki z koperkiem gotowane  200 g

Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-09-17

Obiad - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa koperkowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL,)

Udko gotowane 1szt. 210 g

Sos śmietanowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Cukinia pieczona z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-09-17

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT )

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser żółty 50 g (MLE)

Filet królewski z indykiem, wędzony 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Pomidor 50 g

Sałata lodowa 10 g

Jabłko 1 szt

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-09-17

Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Chleb pszenny 100 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 70 g (MLE)

Filet królewski z indykiem, wędzony 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Pomidor 50 g

Sałata lodowa 10 g

Jabłko 1 szt

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-09-16

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT )

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasztet sojowy pomidorowy 113g 0,5 szt (SOJ, GOR,)

Ser żółty 40 g (MLE)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

 
Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)

2024-09-16

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)

Golabek siekany z miesa 150 g (JAJ)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 250 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-09-16

Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Zupa pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)

Golabek siekany z miesa 150 g  (JAJ)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 250 g

Kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek:

Jablko 1 szt.

2024-09-16

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Wędlina śniadaniowa drobiowa 40 g (SOJ)

Jajko gotowane 1 szt (JAJ)

Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt

Papryka świeża 50 g

Szpinak baby 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-09-16

Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, MLE)

Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ)

Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Wędlina śniadaniowa drobiowa 40 g (SOJ)

Jajko gotowane 1 szt (JAJ)

Szpinak baby 10 g

Pomidor 50 g

Sok jabłkowy 100 % 0,2l 1 szt

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g