Dobry posiłek 30.09.2024 – 04.10.2024

Data

Posiłek

Zdjęcie

Opis

2024-10-04

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 40 g (SOJ)

Ser topiony 25g 1 szt (MLE)

Papryka świeża 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g
 

Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)

2024-10-04

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)

Ryba smażona (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Surówka wykwintna z olejem 100 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-10-04

Obiad- Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Sos cytrynowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Buraczki gotowane 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-10-04

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Rogal drożdżowy 80g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser żółty 40 g (MLE)

Pasta z twarogu z natką pietruszki 80 g (MLE)

Dżem 25 g 1 szt

Pomidor 50 g

Jabłko 1 szt.

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-10-04

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ )

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser żółty 30 g (MLE)

Pasta z twarogu z natką pietruszki 80 g (MLE)

Pomidor 50 g

Jabłko 1 szt

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

2024-10-03

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Serek naturalny 40 g (MLE)

Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g (SOJ)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 

Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)


2024-10-03

Obiad - Dieta Podstawowa

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)

Zraz zawijany ze schabu 100 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR)

Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)

Kluski śląskie 200 g (JAJ)

Surówka z kapusty czerwonej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-10-03

Obiad- Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Fasolka szparagowa z wody 150 g 

Kompot owocowy 250 ml

2024-10-03

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Serek Fromage 50 g (GLU PSZ, MLE)

Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona 50 g (SOJ, MLE) 

Sałata lodowa 10 g

Oliwki 40 g

Śliwka 150 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ )

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-10-03

Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa mleczna 300 ml (MLE, GLUJĘCZ)

Bułka pszenna długa krojona 100 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona 50 g (SOJ, MLE)

Sałata lodowa 10 g

Pomidor 50 g

Banan 1szt.

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ )

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-10-02

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Paprykarz rybno-warzywny 50 g (RYB)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 

Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)


2024-10-02

Obiad - Dieta Podstawowa

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)

Kotlet drobiowy panierowany 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-10-02

Obiad- Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa dyniowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Filet z indyka gotowany 100 g

Sos śmietanowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki gotowane puree  250 g (MLE)

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-10-02

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 40 g (GLU PSZ )

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka konserwowa drobiowa z

dodatkiem surowców wieprzowych 50 g (SOJ)

Ser żółty 40 g (MLE)

Ogórek kiszony 50 g

Szpinak baby 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-10-02

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g ( SOJ)

Ser żółty 30 g (MLE)

Ogórek kiszony 50 g

Szpinak baby 10 g

Kakao z mlekiem 250 ml (MLE)

2024-10-01

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g (SOJ)

Ser topiony 25g 1 szt (MLE)

Rzodkiew biała 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 

Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE)


2024-10-01

Obiad - Dieta Podstawowa

Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)

Bitka wieprzowa z szynki duszona 100 g (GLU PSZ)

Sos pieczeniowy 100 ml (GLU PSZ)

Kasza jęczmienna 100 g (GLU JĘCZ)

Bukiet warzyw gotowanych 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-10-01

Obiad- Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)

Bitka wieprzowa z szynki duszona 100 g (GLU PSZ)

Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Bukiet warzyw gotowanych 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-10-01

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 70 g (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Kiełbasa Śląska wieprzowa 120 g

Ketchup 30 g (SEL)

Twaróg półtłusty 70 g (MLE)

Pomidor 50 g

Miód (25g) 1 szt

Śliwka 150 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-10-01

Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, MLE)

Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ)

Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona 50 g (SOJ, MLE)

Twaróg półtłusty 80 g (MLE)

Pomidor 50 g

Banan 1szt.

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-09-30

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 70 g (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Hummus 50 g (SEZ)

Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 45 g (SOJ)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 

Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)

2024-09-30

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Klopsik drobiowy z udźca 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)

Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-09-30

Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Klopsik drobiowy z udźca 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)

Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml


Podwieczorek:

Budyń o smaku śmietankowym b/c  150 ml (MLE)

2024-09-30

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem  80 g (MLE)

Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE)

Ogórek kiszony 50 g

Sałata lodowa 10 g

Jabłko 130 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-09-30

Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, MLE)

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 40 g (SOJ)

Pasta z twarogu z koperkiem  80 g (MLE)

Pomidor 50 g

Sałata lodowa 10 g

Jabłko 130 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt