Data | Posiłek | Zdjęcie | Opis |
2024-10-04 | Kolacja - Dieta Podstawowa | Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 40 g (SOJ) Ser topiony 25g 1 szt (MLE) Papryka świeża 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cukier 4g (saszetka) 1 szt Cytryna 5 g Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE) | |
2024-10-04 | Obiad - Dieta Podstawowa | Zupa grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL) Ryba smażona (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB,) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Surówka wykwintna z olejem 100 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-10-04 | Obiad- Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Zupa brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Sos cytrynowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Buraczki gotowane 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-10-04 | Śniadanie - Dieta Podstawowa | Rogal drożdżowy 80g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser żółty 40 g (MLE) Pasta z twarogu z natką pietruszki 80 g (MLE) Dżem 25 g 1 szt Pomidor 50 g Jabłko 1 szt. Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-10-04 | Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa) | Chleb Graham 100 g (GLU PSZ ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser żółty 30 g (MLE) Pasta z twarogu z natką pietruszki 80 g (MLE) Pomidor 50 g Jabłko 1 szt Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) | |
2024-10-03 | Kolacja - Dieta Podstawowa | Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Serek naturalny 40 g (MLE) Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g (SOJ) Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE) | |
2024-10-03 | Obiad - Dieta Podstawowa | Krupnik jęczmienny z ziemniakami 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ) Zraz zawijany ze schabu 100 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL) Kluski śląskie 200 g (JAJ) Surówka z kapusty czerwonej z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-10-03 | Obiad- Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Fasolka szparagowa z wody 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-10-03 | Śniadanie - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Serek Fromage 50 g (GLU PSZ, MLE) Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona 50 g (SOJ, MLE) Sałata lodowa 10 g Oliwki 40 g Śliwka 150 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-10-03 | Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Zupa mleczna 300 ml (MLE, GLUJĘCZ) Bułka pszenna długa krojona 100 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona 50 g (SOJ, MLE) Sałata lodowa 10 g Pomidor 50 g Banan 1szt. Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-10-02 | Kolacja - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Paprykarz rybno-warzywny 50 g (RYB) Ser mozzarella 50 g (MLE) Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE) | |
2024-10-02 | Obiad - Dieta Podstawowa | Krem z dyni z groszkiem ptysiowym 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL) Kotlet drobiowy panierowany 100 g (GLU PSZ, JAJ) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-10-02 | Obiad- Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Zupa dyniowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Filet z indyka gotowany 100 g Sos śmietanowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-10-02 | Śniadanie - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Chleb Graham 40 g (GLU PSZ ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g (SOJ) Ser żółty 40 g (MLE) Ogórek kiszony 50 g Szpinak baby 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-10-02 | Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa) | Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g ( SOJ) Ser żółty 30 g (MLE) Ogórek kiszony 50 g Szpinak baby 10 g Kakao z mlekiem 250 ml (MLE) | |
2024-10-01 | Kolacja - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g (SOJ) Ser topiony 25g 1 szt (MLE) Rzodkiew biała 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE) | |
2024-10-01 | Obiad - Dieta Podstawowa | Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL) Bitka wieprzowa z szynki duszona 100 g (GLU PSZ) Sos pieczeniowy 100 ml (GLU PSZ) Kasza jęczmienna 100 g (GLU JĘCZ) Bukiet warzyw gotowanych 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-10-01 | Obiad- Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL) Bitka wieprzowa z szynki duszona 100 g (GLU PSZ) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Bukiet warzyw gotowanych 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-10-01 | Śniadanie - Dieta Podstawowa | Chleb Graham 70 g (GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Kiełbasa Śląska wieprzowa 120 g Ketchup 30 g (SEL) Twaróg półtłusty 70 g (MLE) Pomidor 50 g Miód (25g) 1 szt Śliwka 150 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-10-01 | Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, MLE) Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ) Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona 50 g (SOJ, MLE) Twaróg półtłusty 80 g (MLE) Pomidor 50 g Banan 1szt. Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-09-30 | Kolacja - Dieta Podstawowa | Chleb Graham 70 g (GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Hummus 50 g (SEZ) Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 45 g (SOJ) Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE) | |
2024-09-30 | Obiad - Dieta Podstawowa | Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL) Klopsik drobiowy z udźca 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-09-30 | Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa) | Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL) Klopsik drobiowy z udźca 100 g (GLU PSZ, JAJ) Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml Podwieczorek: Budyń o smaku śmietankowym b/c 150 ml (MLE) | |
2024-09-30 | Śniadanie - Dieta Podstawowa | Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE) Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE) Ogórek kiszony 50 g Sałata lodowa 10 g Jabłko 130 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-09-30 | Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, MLE) Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 40 g (SOJ) Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE) Pomidor 50 g Sałata lodowa 10 g Jabłko 130 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt |