Data | Posiłek | Zdjęcie | Opis |
2024-06-23 | Kolacja - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasta z ryby tuńczyka i cebuli 70 g (RYB) Jajko gotowane 1 szt ( JAJ) Ogórek kiszony 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt Serek homogenizowany waniliowy 150g 1 szt (MLE) | |
2024-06-21 | Obiad - Dieta Podstawowa | Zupa koperkowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL) Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Sos cytrynowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Surówka z kapusty młodej z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-06-21 | Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa) | Zupa koperkowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL) Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB) Sos cytrynowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Surówka z kapusty młodej z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-06-21 | Śniadanie - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Serek Fromage 50 g (GLU PSZ, MLE) Filet królewski z indykiem, wędzony 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ) Rzodkiewka 50 g Sałata zielona 10 g Arbuz 200 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-06-21 | Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Makaron na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Chleb pszenny 100 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE) Filet królewski z indykiem, wędzony 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ) Pomidor 50 g Sałata zielona 10 g Arbuz 200 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-06-20 | Kolacja - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Paprykarz szczeciński 50 g (RYB, SOJ) Ser mozzarella 50 g ( MLE) Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt Jogurt owocowy 150 g 1 szt (MLE) | |
2024-06-20 | Obiad - Dieta Podstawowa | Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL) Bitka schabowa 100 g (GLU PSZ) Sos pieczeniowy 100 ml (GLU PSZ) Kasza jęczmienna 100 g (GLU JĘCZ) Bukiet warzyw gotowanych 150 g Kompot owocowy 250 ml Cukier 4g | |
2024-06-20 | Obiad - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL) Bitka schabowa 100 g (GLU PSZ) Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Bukiet warzyw gotowanych 150 g Kompot owocowy 250 ml Cukier 4g | |
2024-06-20 | Śniadanie - Dieta Podstawowa | Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Kiełbasa Śląska wieprzowa - na ciepło 80 g Ketchup 30 g (SEL) Ser żółty 40 g (MLE) Ogórek świeży 50 g Sałata zielona 10 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-06-20 | Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Kasza kukurydziana na mleku 300 ml (MLE) Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ) Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 40 g (SOJ) Twaróg półtłusty 40 g (MLE) Pomidor 50 g Sałata zielona 10 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cukier 4g (saszetka) 1 szt Cytryna 5 g | |
2024-06-19 | Kolacja - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser kremowy topiony 17,5g trójkąt Ementaler 17,5 g (MLE) Filet królewski z indykiem, wędzony 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ) Rzodkiewka 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cukier 4g (saszetka) 1 szt Cytryna 5 g Serek waniliowy 150g 1 szt (MLE) | |
2024-06-19 | Obiad - Dieta Podstawowa | Krem z dyni z groszkiem ptysiowym 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL) Kotlet drobiowy panierowany 100 g (GLU PSZ, JAJ) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE,) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml Cukier 4g | |
2024-06-19 | Obiad - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Zupa dyniowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Filet z indyka gotowany 100 g Sos bazyliowy 150 ml (GLU PSZ, SEL) Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml Cukier 4g | |
2024-06-19 | Śniadanie - Dieta Podstawowa | Chleb Graham 70 g (GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Polędwica sopocka 40 g Twaróg półtłusty 70 g (MLE) Miód (25g) 1 szt Arbuz 200 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Pomidor 50 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-06-19 | Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Makaron na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE) Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Jajko gotowane 1 szt (JAJ) Twaróg półtłusty 80 g (MLE) Banan 1 szt. Pomidor 50 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt Herbata czarna ekspresowa 250 ml | |
2024-06-18 | Kolacja - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g (SOJ) Miód (25g) 1 szt Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt Serek waniliowy 150g 1 szt (MLE) | |
2024-06-18 | Obiad - Dieta Podstawowa | Krem z zielonego groszku z grzankami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL) Kotlet z jaj 100 g (GLU PSZ, JAJ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ) Kompot owocowy 250 ml | |
2024-06-18 | Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa) | Zupa ryżowa 400 ml (MLE, SEL) Jajko gotowane 2 szt (JAJ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ) Kompot owocowy 250 ml Podwieczorek: | |
2024-06-18 | Śniadanie - Dieta Podstawowa | Chleb Graham 50 g (GLU PSZ) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE) Ser mozzarella 50 g (MLE) Ogórek konserwowy 50 g (GOR) Sałata zielona 10 g Pomarańcza 1/2 szt. Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-06-18 | Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa) | Dieta Cukrzycowa Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE) Ser mozzarella 30 g (MLE) Ogórek konserwowy 50 g (GOR) Sałata zielona 10 g Pomarańcza 1/2 szt. Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g | |
2024-06-17 | Kolacja - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Ser topiony 25g 1 szt (MLE) Serek kanapkowy 1 szt (MLE) Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona 40 g ( SOJ, MLE) Pomidor 50 g Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt Mandarynka 1 szt Serek twarożek ze szczypiorkiem 40 g (MLE) Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE) | |
2024-06-17 | Obiad - Dieta Podstawowa | Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL) Udko pieczone 1 szt. 210 g Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-06-17 | Obiad - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL) Udko gotowane 1szt. 210 g Sos śmietanowy 100 ml (GLU PSZ, MLE) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g Cukinia pieczona z olejem 150 g Kompot owocowy 250 ml | |
2024-06-17 | Śniadanie - Dieta Podstawowa | Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Jajko gotowane 1 szt ( JAJ) Szynka delikatesowa 50 g Pasta z twarogu z koperkiem 40 g (MLE) Rzodkiewka 50 g Kiwi 1 szt. Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ) Cukier 4g (saszetka) 1 szt | |
2024-06-17 | Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa | Zacierka na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE) Bułka pszenna długa krojona 100 g (GLU PSZ) Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE) Pasta z twarogu z koperkiem 40 g (MLE) Szynka delikatesowa 50 g Pomidor 50 g Jabłko 1 szt 1 szt Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g Cukier 4g (saszetka) 1 szt |