Dobry posiłek 19.08.2024 – 23.08.2024

Data

Posilek

Zdjecie

Opis

2024-08-23

Kolacja

Chleb mieszany pszenno-zytni 100 g 

(GLU PSZ, GLU ŻYT)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Paprykarz szczecinski 50 g (RYB, SOJ)

Ser mozzarella 50 g (MLE) 

Pomidor 50 g

Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-08-23

Obiad  - Dieta latwo strawna (bogatobialkowa)

Zupa kalafiorowa z ryzem 400 ml (MLE, SEL)

Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB )

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)

Ziemniaki mlode z koperkiem

gotowane 250 g

Surowka z marchwi i jablka z jogurtem 150 g (MLE)

Kompot owocowy 250 ml

2024-08-23

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa kalafiorowa z ryzem 400 ml (MLE, SEL)

Ryba smazona (Morszczuk) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 250 g

Surowka z kapusty pekinskiej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-08-23

Sniadanie - Dieta latwo strawna (bogatobialkowa)

Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, MLE)

Bulka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Bulka pszenna dluga krojona 50 g

(GLU PSZ)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Filet krolewski z indykiem, wedzony 40 g (SOJ, moze zawierac: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Pasta z twarogu z koperkiem  80 g

(MLE)

Pomidor 50 g

Salata lodowa 10 g

Jablko 1 szt.

Kawa zbozowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ZYT, GLU JECZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-08-23

Sniadanie - Dieta Podstawowa

Bulka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-zytni 50 g (GLU PSZ, GLU ZYT)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE)

Pasztet drobiowy (50g) 1 szt ( GLU PSZ, SOJ, MLE)

Ogorek swiezy 50 g

Salata lodowa 10 g

Sliwka 150 g

Kawa zbozowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ZYT, GLU JECZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-08-22

Kolacja

Chleb mieszany pszenno-zytni 100 g (GLU PSZ, GLU ZYT)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Piers gotowana premium 50 g (moze zawierac: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Dodatek: Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)

2024-08-22

Obiad - Dieta lekko strawna bogatobialkowa

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Schab gotowany 100 g

Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 250 g

Brokul gotowany 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-08-22

Obiad - Dieta podstawowa

Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kotlet schabowy 100 g ( GLU PSZ, JAJ)

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 250 g

Surowka z kapusty mlodej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-08-22

Sniadanie - Dieta z ograniczeniem latwo przyswajalnych weglowodanow (dieta cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane 1 szt (JAJ)

Filet krolewski z indykiem, wedzony 50 g (SOJ, moze zawierac: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Pomidor 50 g

Salata lodowa 10 g

Arbuz 200 g

Kawa zbozowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ZYT, GLU JECZ)

2024-08-22

Sniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-zytni 50 g (GLU PSZ, GLU ZYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ )

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane 1 szt (JAJ)

Ser zolty 50 g (MLE)

Pomidor 50 g

Salata lodowa 10 g

Arbuz 200 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-08-21

Kolacja

Chleb mieszany pszenno-zytni 100 g (GLU PSZ, GLU ZYT)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Miod (25g) 1 szt

Szynka z indykiem prasowana z dodatkiem surowcow wieprzowych 50 g (SOJ)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g

Dodatek: Serek homogenizowany  naturalny 150g 1 szt (MLE)

2024-08-21

Obiad - Dieta z ograniczeniem latwo przyswajalnych weglowodanow

Zupa ryzowa 400 ml ( MLE, SEL)

Jajko gotowane 2 szt (JAJ)

Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 200 g

Marchew oproszana z olejem 150 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek: Budyn o smaku waniliowym 150 ml (MLE)

2024-08-21

Obiad - Dieta Podstawowa

Krem z zielonego groszku z grzankami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kotlet z jaj 100 g (GLU PSZ, JAJ) 

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 250 g

Marchew oproszana z olejem 150 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy 250 ml

2024-08-21

Sniadanie - Dieta z ograniczeniem latwo przyswajalnych weglowodanow (dieta cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Poledwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wedzona 50 g (SOJ)

Ser mozzarella 30 g (MLE)

Salata lodowa 10 g

Pomidor 50 g

Brzoskwinia 1 szt.

Herbata czarna ekspresowa  250 ml

Cytryna 5 g

2024-08-21

Sniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-zytni 100 g (GLU PSZ, GLU ZYT)

Maslo porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE)

Ser mozzarella 50 g (MLE,)

Ogorek swiezy 50 g

Salata lodowa 10 g

Brzoskwinia 1 szt.

Kawa zbozowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ZYT, GLU JECZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-08-20

Kolacja

Chleb mieszany pszenno-zytni 70 g (GLU PSZ, GLU ZYT )

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowcow wieprzowych 40 g (SOJ)

Ser topiony trojkat 17,5 g 1 szt (MLE)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Dodatek: Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE)

2024-08-20

Obiad - Dieta Latwo Strawna

Zupa koperkowa z ryzem 400 ml (MLE, SEL)

Udko gotowane 1szt. 210 g

Sos smietanowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 250 g

Cukinia pieczona z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-08-20

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa koperkowa z ryzem 400 ml (MLE, SEL)

Udko pieczone 1 szt. 210 g

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 200 g

Surowka z kapusty mlodej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-08-20

Sniadanie - Dieta lekko strawna bogatobialkowa

Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Chleb pszenny 100 g (GLU PSZ)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 70 g (MLE)

Filet krolewski z indykiem, wedzony 50 g (SOJ, moze zawierac: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Pomidor 50 g

Salata lodowa 10 g

Jablko 1 szt.

Kawa zbozowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ZYT, GLU JECZ)

Cukier 4 g (saszetka) 1 szt

2024-08-20

Sniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-zytni 100 g (GLU PSZ, GLU ZYT)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt. (MLE)

Ser zolty 50 g (MLE)

Filet krolewski z indykiem, wedzony 50 g (SOJ, mozze zawieracc: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Pomidor 50 g

Salata lodowa 10 g

Jablko 1 szt.

Kawa zbozowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ZYT, GLU JECZ)

Cukier 4 g (saszetka) 1 szt

2024-08-19

Kolacja

Chleb mieszany pszenno-zytni 100 g (GLU PSZ, GLU ZYT)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Pasztet sojowy pomidorowy 113 g 0,5 szt (SOJ, GOR)

Ser zolty 40 g (MLE)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Jogurt owocowy 150 g 1 szt (MLE)

2024-08-19

Obiad - Dieta  z ograniczeniem latwo przyswajalnych weglowodanow (dieta cukrzycowa)

Zupa pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)

Golabek siekany z miesa 150 g  (JAJ)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 250 g

Kompot owocowy 250 ml

Podwieczorek:

Jablko 1 szt.

2024-08-19

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa pieczarkowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)

Golabek siekany z miesa 150 g (JAJ)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)

Ziemniaki mlode z koperkiem gotowane 250 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-08-19

Sniadanie - Dieta latwo strawna

Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, MLE)

Bulka pszenna dluga krojona 50 g (GLU PSZ)

Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Wedlina sniadaniowa drobiowa 50 g (SOJ)

Jajko gotowane 1 szt (JAJ)

Salata 10 g

Pomidor 50 g

Sok jablkowy 100 % 0,2l 1 szt

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g

2024-08-19

Sniadanie -Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-zytni 70 g (GLU PSZ, GLU ZYT)

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)

Maslo porcjowane 10g (82% tl.) 1 szt (MLE)

Wedlina sniadaniowa drobiowa 40 g (SOJ)

Jajko gotowane 1 szt (JAJ)

Sok jablkowy 100 % 0,2l 1 szt

Papryka swieza 50 g

Salata 10 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Kawa zbozowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ZYT, GLU JECZ)