Dobry posiłek od 01.04.2024 do 05.04.2024

Data

Posiłek

Zdjęcie

Opis

2024-04-05

Kolacja - Dieta podstawowa

Chleb Graham 70g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1szt (MLE)

Hummus 50g (SEZ)

Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50g (SOJ)

Pomidor 50g

Herbata czarna ekspresowa 250ml 

Cytryna 5g

Cukier 4g (saszetka)

1szt
 

Jogurt owocowy 150g 1szt (MLE)

2024-04-05

Obiad - Dieta lekko strawna

Kalafiorowa z ryżem 400ml (MLE, SEL)

Pulpet rybny (Mintaj) 100g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Sos pomidorowy

100ml (GLU PSZ) 

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250g

Surówka z marchwi i jabłka z jogurtem  

150g (MLE)

Kompot owocowy

250ml

2024-04-05

Obiad - Dieta podstawowa

Kalafiorowa z ryżem 400 ml ( MLE, SEL)

Mintaj panierowany 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, GOR)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem  150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-05

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) 

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE)

Pasztet drobiowy (50g) 1 szt ( GLU PSZ, SOJ, MLE,)

Ogórek konserwowy 50 g ( GOR,) 

Sałata zielona 10 g

Jabłko 1 szt.

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

2024-04-05

Śniadanie - Dieta podstawowa

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ) 

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE)

Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE)

Ogórek konserwowy 50 g (GOR) 

Sałata zielona 10 g

Jabłko 1 szt.

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-04

Kolacja - Dieta podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka tostowa- drobiowa 50 g (może zawierać: MLE, GOR)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 
Jogurt owocowy 150 g 1 szt (MLE)

2024-04-04

Obiad - Dieta podstawowa

Pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kotlet schabowy 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Surówka z kapusty białej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-04

Obiad - Dieta Łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu (Wątrobowa)

Pomidorowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Schab gotowany  100 g

Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Brokuł gotowany 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-04

Śniadanie - Dieta podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT, )

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z jaj ze szczypiorkiem 50 g (JAJ, MLE, GOR)

Ser żółty 40 g (MLE)

Pomidor 50 g

Sałata zielona 10 g

Mandarynka 2 szt.

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-04

Śniadanie - Dieta lekko strawna

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW)

Chleb pszenny 50 g (GLU PSZ)

Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z jaj z koperkiem 50 g (JAJ, MLE)

Ser mozzarella 50 g (MLE) 

Pomidor 50 g

Sałata zielona 10 g

Mandarynka 2 szt.

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g

2024-04-03

Kolacja - Dieta podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT )

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Miód (25g) 1 szt

Szynka z indykiem, parzona 50 g (SOJ)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g

Serek homogenizowany naturalny 150g 1 szt (MLE)

2024-04-03

Obiad - Dieta podstawowa

Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Klopsik drobiowy z udźca 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem  150 g

Kompot owocowy 250 ml

Cukier 4 g

2024-04-03

Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Zupa kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Klopsik drobiowy z udźca 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ) Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem  150 g

Kompot owocowy 250 ml
Budyń o smaku waniliowym 150 ml (MLE)

2024-04-03

Śniadanie - Dieta podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Ogórek konserwowy 50 g (GOR) Pomarańcza 1/2 szt.

Sałata zielona 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ, )

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-03

Śniadanie - Dieta lekko strawna

Płatki owsiane na mleku 300 ml (MLE, GLU OW)

Chleb pszenny 30 g (GLU PSZ)

Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Polędwica Sopocka

drobiowo-wieprzowa 40 g (SOJ)

Ser mozzarella kulki 50 g (MLE) Pomidor 50 g

Jabłko 1 szt.

Sałata zielona 10 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-02

Kolacja - Dieta podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1szt (MLE)

Paprykarz szczeciński 50g (RYB, SOJ) 

Ser mozzarella 50g (MLE)

Pomidor 50g

Herbata czarna ekspresowa 250ml 

Cytryna 5g

Cukier 4g (saszetka)

1szt
 
Jogurt owocowy 150g 1szt (MLE)

2024-04-02

Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Zupa ryżowa 400 ml (MLE, SEL)

Jajko gotowane 2 szt (JAJ)

Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy 250 ml

 Podwieczorek:
Budyń o smaku śmietankowym 150 ml (MLE)

2024-04-02

Obiad - Dieta podstawowa

Krem z zielonego groszku z grzankami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kotlet z jaj 100 g (GLU PSZ, JAJ) 

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-02

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) 

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Filet królewski z indykiem, wędzony 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE)

Rzodkiewka 50 g

Sałata zielona 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

2024-04-02

Śniadanie - Dieta podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser żółty 50 g (MLE)

Filet królewski z indykiem, wędzony 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Rzodkiewka 50 g

Sałata zielona 10 g

Gruszka 1szt. 150 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt