Dobry posiłek 15.04.2024 – 19.04.2024

Data

Posiłek

Zdjęcie

Opis

2024-04-19

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 40 g (SOJ)

Ser topiony 25g 1 szt ( MLE)

Papryka świeża 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g
 

Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)

2024-04-19

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)

Mintaj panierowany kostka 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB, GOR)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Surówka wykwintna z olejem 100 g 

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-19

Obiad - Dieta lekko strawna

Zupa brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Pulpet rybny (Mintaj) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Sos cytrynowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Buraczki gotowane 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-19

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Rogal drożdżowy 80g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser żółty 40 g (MLE)

Pasta z twarogu i rzodkiewki 80 g (MLE)

Dżem 25 g 1 szt

Pomidor 50 g

Banan 1szt. 1 szt

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-19

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) 

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser żółty 30 g (MLE)

Pasta z twarogu i rzodkiewki 80 g (MLE)

Pomidor 50 g

Jabłko 1 szt.

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

2024-04-18

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) 

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Serek naturalny 40 g (MLE)

Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02, ) 

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 

Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)

2024-04-18

Obiad - Dieta Podstawowa

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 400 ml (MLE, SEL, GLU JĘCZ)

Zraz zawijany ze schabu 100 g (GLU PSZ, SOJ, SEL, GOR)

Sos własny 100 ml ( GLU PSZ, SEL) 

Kluski śląskie 200 g (JAJ)

Surówka z kapusty czerwonej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-18

Obiad - Dieta lekko strawna

Zupa ziemniaczana 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL)

Zrazik wieprzowy gotowany mielony 100 g (GLU PSZ, JAJ )

Sos koperkowy  100 ml ( GLU PSZ, MLE)

Kasza jaglana na sypko 200 g

Fasolka szparagowa z wody 150 g 

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-18

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Serek Fromage 50 g ( GLU PSZ, MLE)

Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g ( SOJ)

Sałata zielona 10 g

Oliwki drylowane 40 g

Kiwi 1 szt.

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-18

Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Płatki jęczmienne na mleku 300 ml (MLE, GLU JĘCZ)

Bułka pszenna długa krojona 100 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona parzona z dodatkiem wody 50 g (SOJ, MLE)

Sałata zielona 10 g

Pomidor 50 g

Banan 1szt.

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-17

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Paprykarz szczeciński 50 g (RYB, SOJ)

Ser mozzarella 50 g (MLE)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 

Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)

2024-04-17

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa krem z dyni z groszkiem ptysiowym 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)

Kotlet drobiowy panierowany 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-17

Obiad - Dieta lekko strawna

Zupa dyniowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Filet z indyka gotowany 100 g

Sos śmietanowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem  150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-17

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 40 g (GLU PSZ )

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych  50 g (SOJ)

Ser żółty 40 g (MLE)

Ogórek świeży 50 g

Sałata zielona 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-17

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g ( GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka Konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g (SOJ)

Ser żółty 30 g (MLE)

Ogórek świeży 50 g

Sałata zielona 10 g

Kakao z mlekiem 250 ml (MLE)

2024-04-16

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g
(SOJ)

Ser topiony 25g 1 szt (MLE) 

Rzodkiewka 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE)

2024-04-16

Obiad - Dieta Podstawowa

Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)

Bitka wieprzowa z szynki duszona 100 g (GLU PSZ)

Sos pieczeniowy 100 ml (GLU PSZ)

Kasza jęczmienna 100 g (GLU JĘCZ)

Bukiet warzyw gotowanych 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-16

Obiad - Dieta lekko strawna

Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)

Bitka wieprzowa z szynki duszona 100 g (GLU PSZ)

Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Bukiet warzyw gotowanych 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-16

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 70 g ( GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Kiełbasa Śląska wieprzowa 120 g

Ketchup 30 g (SEL)

Twaróg półtłusty 70 g (MLE)

Pomidor 50 g

Miód (25g) 1 szt

Gruszka 130 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-16

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzona 50 g (SOJ, MLE) 

Twaróg półtłusty 70 g (MLE)

Pomidor 50 g

Gruszka 130 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

2024-04-15

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 70 g ( GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Hummus 50 g (SEZ)

Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 45 g (SOJ)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
Dodatek kolacyjny
 

Jogurt owocowy 150 g 1 szt (MLE)

2024-04-15

Obiad - Dieta Podstawowa

Kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Klopsik drobiowy z udźca 100 g (GLU PSZ, JAJ )

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane  250 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-15

Obiad -Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Kalafiorowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Klopsik drobiowy z udźca 100 g (GLU PSZ, JAJ )

Sos pomidorowy 100 ml (GLU PSZ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane  250 g

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-04-15

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT )

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 80g (MLE)

Pasztet Ciechanowski-Pasztet drobiowy z dodatkiem surowców wieprzowych pieczony 50 g (GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE)

Ogórek konserwowy 50 g (GOR) 

Sałata zielona 10 g

Jabłko 130 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-04-15

Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Kasza manna na mleku 300 ml (GLU PSZ, MLE,)

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych  40 g (SOJ)

Pasta z twarogu z koperkiem 80 g (MLE)

Pomidor 50 g

Sałata zielona 10 g

Jabłko 130 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt