Dobry posiłek 15.07.2024 – 19.07.2024

Data

Posiłek

Zdjęcie

Opis

2024-07-19

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 40 g (SOJ)

Ser topiony trójkat 17,5 g 1 szt (MLE) 

Sałatka wiosenna 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 

Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE)

2024-07-19

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Ryba smażona (Morszczuk) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)

Surówka z kapusty  z olejem100 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-07-19

Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Pulpet rybny (Morszczuk) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)

Sos cytrynowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Surówka z kapusty  z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-07-19

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Serek Fromage 50 g (GLU PSZ, MLE)

Filet królewski z indykiem, wędzony 50 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Rzodkiewka 50 g

Sałata zielona 10 g

Nektarynka 1 szt.

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-07-19

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) 

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Filet królewski z indykiem, wędzony 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Pasta z twarogu z koperkiem 60 g (MLE)

Rzodkiewka 50 g

Sałata zielona 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

2024-07-18

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Paprykarz szczeciński 50 g ( RYB, SOJ)

Ser mozzarella kulki 50 g (MLE) Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 

Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)

2024-07-18

Obiad - Dieta Podstawowa

Rosół z makaronem 400 ml ( GLU PSZ, SEL)

Bitka schabowa 100 g (GLU PSZ)

Sos pieczeniowy 100 ml (GLU PSZ) 

Kasza jęczmienna 100 g (GLU JĘCZ)

Bukiet warzyw gotowanych 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-07-18

Obiad - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)

Bitka schabowa 100 g (GLU PSZ)

Sos własny 100 ml (GLU PSZ, SEL) 

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Bukiet warzyw gotowanych 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-07-18

Śniadanie - Dieta Podstawowa


Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT )

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Polędwica Sopocka

drobiowo-wieprzowa 40 g (SOJ)

Ser żółty 40 g (MLE)

Ogórek świeży 50 g

Sałata zielona 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-07-18

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) 

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Polędwica Sopocka drobiowo-wieprzowa wędzona parzona 50 g (SOJ)

Ser żółty 30 g (MLE)

Ogórek świeży 50 g

Sałata zielona 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cytryna 5 g

2024-07-17

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser kremowy topiony trójkąt Ementaler 17,5 g (MLE)

Filet królewski z indykiem, wędzony 40 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, OZI, MLE, SEL, GOR, SEZ)

Rzodkiewka 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Cytryna 5 g

 
Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE)

2024-07-17

Obiad - Dieta Podstawowa

Krem z dyni z groszkiem ptysiowym 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL)

Kotlet drobiowy panierowany 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-07-17

Obiad - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa dyniowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Filet z indyka gotowany 100 g

Sos bazyliowy  150 ml (GLU PSZ, SEL)

Ziemniaki gotowane puree 250 g (MLE)

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-07-17

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb Graham 70 g (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Kiełbasa Śląska wieprzowa 80 g

Ketchup 30 g (SEL)

Twaróg półtłusty 70 g (MLE)

Miód (25g) 1 szt

Banan 1szt.

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Pomidor 50 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-07-17

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)

 Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Twaróg półtłusty 70 g (MLE)

Szynka konserwowa drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 40 g (SOJ)

Jabłko 1 szt 1 szt

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml

 Cytryna 5 g

2024-07-16

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10 (82% tł.) 1 szt (MLE)

Szynka z indykiem drobiowa z dodatkiem surowców wieprzowych 50 g (SOJ)

Miód (25g) 1 szt

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt
 

Serek naturalny 150 g 1 szt (MLE)

2024-07-16

Obiad - Dieta Podstawowa

Krem z zielonego groszku z grzankami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kotlet z jaj 100 g (GLU PSZ, JAJ)

Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g

Kompot owocowy 250 ml

Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ)

2024-07-16

Obiad - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Zupa ryżowa 400 ml (MLE, SEL)

Jajko gotowane 2 szt (JAJ)

Ziemniaki młode z koperkiem gotowane 250 g

Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Marchew oprószana z olejem 150 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy 250 ml


Podwieczorek:

Budyń o smaku śmietankowym 150 ml (MLE)

2024-07-16

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Bułka pszenna 1 szt. 50 g (GLU PSZ)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT )

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE)

Ser twarogowy z koperkiem 50 g (MLE)

Ogórek świeży 50 g

Sałata zielona 10 g

Jabłko 1 szt.

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-07-16

Śniadanie - Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (Cukrzycowa)

Chleb Graham 100 g (GLU PSZ) 

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasztet drobiowy (50g) 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE)

Ser  twarogowy z koperkiem 50 g (MLE) 

Ogórek świeży 50 g

Sałata zielona 10 g

Jabłko 1 szt.

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

2024-07-15

Kolacja - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 30 g (GLU PSZ) 

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Ser topiony 25g 1 szt (MLE)

Polędwica Sopocka wieprzowa,wędzon 40 g ( SOJ, MLE,)

Pomidor 50 g

Herbata czarna ekspresowa  250 ml 

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE)

2024-07-15

Obiad - Dieta Podstawowa

Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Udko pieczone 1 szt. 210 g

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-07-15

Obiad - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)

Udko gotowane 1szt. 210 g

Sos śmietanowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 250 g

Cukinia pieczona z olejem 150 g

Kompot owocowy 250 ml

2024-07-15

Śniadanie - Dieta Podstawowa

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Jajko gotowane 1 szt ( JAJ)

Szynka delikatesowa 50 g

Rzodkiewka 50 g

Arbuz 1 szt.

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 4g (saszetka) 1 szt

2024-07-15

Śniadanie - Dieta lekko strawna bogatobiałkowa

Owsianka na mleku 300 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Bułka pszenna długa krojona 100 g (GLU PSZ)

Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 40 g (MLE)

Szynka delikatesowa 50 g

Pomidor 50 g

Arbuz 1 szt

Herbata czarna ekspresowa 250 ml 

Cytryna 5 g

Cukier 4g (saszetka) 1 szt