Dobry posiłek 07.07.2024 – 11.07.2024

Obiad 11.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Krem z zielonego groszku z grzankami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kotlet z jaj 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
  • Marchew oprószana z olejem 200 g (GLU PSZ,)
  • Kompot owocowy 250 ml

Dieta Lekko strawna

Opis składników:

  • Zupa jarzynowa z makaronem 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL )
  • Jajko gotowane 2 szt ( JAJ,)
  • Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)
  • Marchew oprószana z olejem 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy 250 ml

Śniadanie 11.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Rogal drożdżowy 80g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE)
  • Nutella krem orzechowo kakaowy 15g 1 szt (SOJ, MLE, ORZ)
  • Rzodkiew biała 80 g
  • Szpinak baby 10 g
  • Mandarynka 2 szt
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Cytryna 5 g

Dieta lekko strawna

Opis składników:

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, MLE)
  • Rogal drożdżowy 80g 1 szt (GLU PSZ, JAJ, MLE)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt
  • Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Szpinak baby 10 g
  • Mandarynka 2 szt
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Cytryna 5 g

Kolacja 10.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 40g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Ser żółty Emmentaler z dziurami 40 g (MLE)
  • Sałatka z ryżu,wędliny i warzyw 100 g  (MLE, SEL)
  • Pomidor 80 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cytryna 5 g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Podwieczorek

Opis składników:

  • Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)
  • Biszkopty 30 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, GLU JĘCZ)

Obiad 10.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Gulasz wołowy 200 g (GLU PSZ
  • Kasza bulgur 100 g (GLU PSZ
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g
  • Kompot owocowy 250 ml

Dieta Lekko strawna

Opis składników:

  • Rosół z makaronem 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Gulasz wołowy dietetyczny 200g (GLUPSZ)
  • Ziemniaki gotowane puree 200g (MLE)
  • Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 200 g
  • Kompot owocowy 250 ml

Śniadanie 10.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Jajko gotowane 1 szt ( JAJ)
  • Pasta z sera żółtego i kukurydzy 50 g (JAJ, MLE, GOR)
  • Ogórek kiszony 80 g
  • Rukola 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cytryna 5 g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Dieta lekko strawna

Opis składników:

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE, GLU OW)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g  (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka pszenna długa krojona 50g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Jajko gotowane 1 szt ( JAJ)
  • Pasta z twarogu i brokuła 50 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Rukola 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Cytryna 5 g

Kolacja 09.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Makaron po włosku z sosem Bolognese 200 g (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Cytryna 5 g

Podwieczorek

Opis składników:

  • Deser mleczno-ryżowy owocowy 200g 1 szt (MLE, może zawierać: GLU PSZ, SOJ, )
  • Wafel Grzesiek 26g 1 szt (GLU PSZ, OZI, SOJ, MLE, ORZ)

Obiad 09.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
  • Kotlet mielony wieprzowy 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)
  • Mizeria 200 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml

Dieta Łatwo strawna

Opis składników:

  • Zupa koperkowa z ryżem 400 ml (MLE, SEL)
  • Filet z indyka gotowany 120 g
  • Sos pomidorowy 100 ml ( GLU PSZ)
  • Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)
  • Mizeria 200 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml

Śniadanie 09.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Szynka zielonogórska 50 g (SOJ)
  • Pasta z soczewicy czerwonej 50g,
  • Ogórek świeży 40 g
  • Sałata lodowa 10 g
  • Papryka świeża 40 g
  • Jabłko 1 szt.
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Opis składników:

  • Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Szynka zielono górska 50 g (SOJ)
  • Pasta z soczewicy czerwonej 50g
  • Sałata lodowa 10 g
  • Ogórek świeży 40 g
  • Papryka świeża 40 g
  • Jabłko 1 szt.
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Kolacja 08.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni100g (GLUPSZ,GLUŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Ser żółty Emmentaler z dziurami 40 g (MLE)
  • Paprykarz szczeciński 50g (RYB,SOJ)
  • Ogórek konserwowy 80 g (GOR
  • Sałata zielona 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cytryna 5 g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Podwieczorek

Opis składników:

  • Mleko Smakowe ze słomką 1,5 % tł. 0,2l,1 szt (MLE)

Obiad 08.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Krem z dyni z grzankami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Klopsik drobiowy z indyka 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)
  • Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)
  • Brokuł gotowany 200 g
  • Kompot owocowy 250 ml
  • Cukier 4g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Opis składników:

  • Krem z dyni z grzankami 400 ml ( GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Klopsik drobiowy z indyka 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)
  • Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)
  • Brokuł gotowany 200 g
  • Kompot owocowy 250 ml

Śniadanie 08.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Pasta z twarogu i rzodkiewki 50 g (MLE)
  • Szynka konserwowa wieprzowa 50 g (SOJ)
  • Dżem 25 g 1 szt
  • Pomidor 40 g
  • Sałata lodowa 10 g
  • Banan 1szt.
  • Papryka konserwowa 40 g (GOR,S02)
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Opis składników:

  • Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Szynka konserwowa wieprzowa 40 g (SOJ)
  • Pasta z twarogu i rzodkiewki 50 g (MLE)
  • Ser topiony 25 g 1 szt. (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Sałata lodowa 10 g
  • Papryka konserwowa 40g (GOR, S02)
  • Pomarańcza 250 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cytryna 5 g

Kolacja 07.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb graham 50 g  (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka grahamka 60 g 1 szt. (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Pasta pomidorowa z twarogu 30 g (MLE)
  • Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)
  • Papryka świeża 80 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cytryna 5 g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 sz

Podwieczorek

Opis składników:

  • Serek wiejski ziarnisty 200g 1 szt (MLE)
  • Chipsy z jabłka 18g

Obiad 07.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Zupa grochowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, SEL)
  • Kotlet schabowy 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Buraczki zasmażane z olejem 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy 250 ml

Dieta Łatwo strawna bogatobiałkowa

Opis składników:

  • Zupa ziemniaczana 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Schab gotowany 120 g
  • Sos szpinakowy 100 ml (GLU PSZ)
  • Ziemniaki gotowane 200 g
  • Buraczki zasmażane z olejem 200 g (GLU PSZ)
  • Kompot owocowy 250 ml

Śniadanie 07.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka graham-pszenna 60g 1 szt (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Kiełbasa krakowska wieprzowa, parzona 50 g (GOR)
  • Twaróg półtłusty 40 g (MLE)
  • Ogórek konserwowy 40 g (GOR
  • Rukola 10 g
  • Rzodkiewka 40 g
  • Pomarańcza 250 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Cytryna 5 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Opis składników:

  • Bułka graham-pszenna 60g 1 szt (GLU PSZ,)
  • Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Kiełbasa Krakowska wieprzowa, parzona 50 g (GOR)
  • Twaróg półtłusty 40 g (MLE)
  • Ogórek konserwowy 40 g (GOR)
  • Rukola 10 g
  • Rzodkiewka 40 g
  • Pomarańcza 250 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cytryna 5 g

Dobry posiłek w szpitalu 31.03.2025 – 04.04.2025

Dobry posiłek w szpitalu 24.03.2025 – 28.03.2025

Dobry posiłek w szpitalu 17.03.2025 – 21.03.2025

Dobry posiłek w szpitalu 10.03.2025 – 14.03.2025

Dobry posiłek w szpitalu 03.03.2025 – 07.03.2025

Dobry posiłek w szpitalu 24.02.2025 – 28.02.2025

Dobry posiłek w szpitalu 17.02.2025 – 21.02.2025

Dobry posiłek w szpitalu 10.02.2025 – 14.02.2025

Dobry posiłek w szpitalu 03.02.2024 – 07.02.2024

Dobry posiłek w szpitalu 27.01.2025 – 31.01.2025

Dobry posiłek w szpitalu 20-01-2025 – 24-01-2025

Dobry posiłek w szpitalu 13-01-2025 – 17-01-2025

Dobry posiłek w szpitalu 28-10-2024- 10.01.2025

2025

Dobry posiłek w szpitalu 02.01.2024 – 05.01.2024

Dobry posiłek w szpitalu 08.01.2024 – 12.01.2024

Dobry posiłek w szpitalu 15.01.2024 – 19.01.2024

Dobry posiłek w szpitalu 22.01.2024 – 26.01.2024

Dobry posiłek w szpitalu 29.01.2024 – 02.02.2024

Dobry posiłek w szpitalu 05.02.2024 – 09.02.2024

Dobry posiłek w szpitalu 12.02.2024 – 16.02.2024

Dobry posiłek w szpitalu 19.02.2024 – 23.02.2024

Dobry posiłek w szpitalu 26.02.2024 – 03.03.2024

Dobry posiłek w szpitalu 04.03.2024 – 08.03.2024

Dobry posiłek w szpitalu 11.03.2024 – 15.03.2024

Dobry posiłek w szpitalu 18.03.2024 – 22.03.2024

Dobry posiłek w szpitalu 25.03.2024 – 29.03.2024

Dobry posiłek w szpitalu 01.04.2024 – 05.04.2024

Dobry posiłek w szpitalu 08.04.2024 – 12.04.2024

Dobry posiłek w szpitalu 15.04.2024 – 19.04.2024

Dobry posiłek w szpitalu 22.04.2024 – 26.04.2024

Dobry posiłek w szpitalu 29.04.2024 – 02.05.2024

Dobry posiłek w szpitalu 06.05.2024 – 10.05.2024

Dobry posiłek w szpitalu 13.05.2024 – 17.05.2024

Dobry posiłek  w szpitalu 20.05.2024 – 24.05.2024

Dobry posiłek  w szpitalu 27.05.2024 – 31.05.2024

Dobry posiłek w szpitalu 03.06.2024 – 07.06.2024

Dobry posiłek w szpitalu 10.06.2024 – 14.06.2024

Dobry posiłek w szpitalu 17.06.2024 – 21.06.2024

Dobry posiłek w szpitalu 24.06.2024 – 28.06.2024

Dobry posiłek w szpitalu 01.07.2024 – 05.07.2024

Dobry posiłek w szpitalu 08.07.2024 – 12.07.2024

Dobry posiłek w szpitalu 15.07.2024 – 19.07.2024

Dobry posiłek w szpitalu 22.07.2024 – 26.07.2024

Dobry posiłek w szpitalu 29.07.2024 – 02.08.2024

Dobry posiłek w szpitalu 05.08.2024 – 09.08.2024

Dobry posiłek w szpitalu 12.08.2024 – 16.08.2024

Dobry posiłek w szpitalu 19.08.2024 – 23.08.2024

Dobry posiłek w szpitalu 26.08.2024 – 30.08.2024

Dobry posiłek w szpitalu 02.09.2024 – 06.09.2024

Dobry posiłek w szpitalu 09.09.2024 – 13.09.2024

Dobry posiłek w szpitalu 16.09.2024 – 20.09.2024

Dobry posiłek w szpitalu 23.09.2024 – 27.09.2024

Dobry posiłek w szpitalu 23.09.2024 – 27.09.2024

Dobry posiłek w szpitalu 30.09.2024 – 04.10.2024

Dobry posiłek w szpitalu 07.10.2024 – 11.10.2024

Dobry posiłek w szpitalu 14.10.2024 – 18.10.2024

Dobry posiłek w szpitalu 21.10.2024 – 25.10.2024

2024

Dobry posiłek w szpitalu 30.10.2023 – 03.11.2023

Dobry posiłek w szpitalu 30.10.2023 – 03.11.2023

Dobry posiłek w szpitalu 06.11.2023 – 10.11.2023

Dobry posiłek w szpitalu 13.11.2023 – 17.11.2023

Dobry posiłek w szpitalu 20.11.2023 – 24.11.2023

Dobry posiłek w szpitalu 27.11.2023 – 01.12.2023

Dobry posiłek w szpitalu 04.12.2023 – 08.12.2023

Dobry posiłek w szpitalu 11.12.2023 – 15.12.2023

Dobry posiłek w szpitalu 18.12.2023 – 22.12.2023

Dobry posiłek w szpitalu 27.12.2023 – 29.12.2023

2023