Dobry posiłek 14.04.2025 – 18.04.2025

Kolacja 18.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g  (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Hummus 50 g (SEZ)
  • Ser mozzarella 50 g ( MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cytryna 5 g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Podwieczorek

Opis składników:

  • Jogurt typu islandzkiego Skyr 150g 1 szt (MLE)

Obiad 18.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Kalafiorowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ryba smażona (Miruna) 120 g (GLU PSZ, JAJ, RYB)
  • Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)
  • Surówka z kapusty kiszonej z olejem 200 g
  • Kompot owocowy 250 ml

Dieta Łatwostrawna

Opis składników:

  • Kalafiorowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Pulpet rybny (Miruna) 120 g ( GLU PSZ, JAJ, RYB)
  • Sos cytrynowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)
  • Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)
  • Cukinia pieczona z olejem 200 g 
  • Kompot owocowy 250 ml

Śniadanie 18.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLUPSZ,GLUŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Ser żółty Emmentaler z dziurami 40 g (MLE)
  • Serek śmietankowy 20 g 1 szt.
  • Pomidor 40 g
  • Szpinak baby 10 g
  • Oliwki drylowane 40 g
  • Kiwi 1 szt.
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Dieta  z oganiczeniem łatwo przywajalnych węglowodanów

Opis składników:

  • Chleb Graham 100 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Serek śmietankowy 20 g 1 szt.
  • Ser żółty Emmentaler z dziurami 40 g (MLE)
  • Pomidor 40 g
  • Szpinak baby 10 g
  • Oliwki drylowane 40 g
  • Kiwi 1 szt.
  • Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Kolacja 17.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb graham 30 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Miód (25g) 1 szt
  • Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa, wędzona 50 g (SOJ)
  • Papryka świeża 80 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cytryna 5 g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Podwieczorek

Opis składników:

  • Jogurt owocowy 150g 1 szt (MLE)
  • Wafel Grzesiek 26g 1 szt (GLU PSZ, OZI, SOJ, MLE, ORZ)

Obiad 17.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kasza gryczana 100 g
  • Filet z indyka gotowany 120 g
  • Sos śmietanowo-musztardowy 100 ml (GLU PSZ, MLE, GOR)
  • Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 200 g
  • Kompot owocowy 250 ml

Dieta Łatwostrawna

Opis składników:

  • Barszcz czerwony z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Filet z indyka gotowany 120 g
  • Sos koperkowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)
  • Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)
  • Bukiet warzyw gotowanych 200 g
  • Kompot owocowy 250 ml

Śniadanie 17.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Parówki drobiowe z cielęciną 80 g
  • Ketchup saszetka 15 g 1 szt
  • Ser mozzarella 40 g (MLE)
  • Banan 1szt.
  • Cytryna 5 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Pomidor 80 g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Dieta Łatwo strawna

Opis składników:

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE, GLU JĘCZ)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLUPSZ,GLUŻYT)
  • Bułka pszenna długa krojona 30 g (GLU PSZ)
  • Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt. (GLUPSZ,GLUŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Ser mozzarella 40 g (MLE)
  • Parówki drobiowe z cielęciną 80 g, 3szt.
  • Banan 1szt.
  • Pomidor 80 g
  • Ketchup saszetka 15g 1 szt
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cytryna 5 g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Kolacja 16.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Łazanki z kapustą i kiełbasą 200 g (GLU PSZ, JAJ, SEL, GOR)
  • Chlebmieszanypszenno-żytni 50g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 1 szt (MLE)
  • Ser topiony trójkat 17,5 g 1 szt (MLE)
  • Pomidor 50 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Cytryna 5 g

Podwieczorek

Opis składników:

  • Jogurt naturalny 150 g 1 szt (MLE)
  • Baton Ba! 40g 1 szt

Obiad 16.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami 400ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Kotlet drobiowy panierowany120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
  • Fasolka szparagowa z wody 200g
  • Kompot owocowy 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Opis składników:

  • Zupa ogórkowa z ziemniakami 400 ml(GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Klopsik drobiowy z udźca 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos pietruszkowy 100 ml ( GLU PSZ, MLE)
  • Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g
  • Fasolka szparagowa z wody 200g
  • Kompot owocowy 250 ml

Śniadanie 16.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30g  (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Rogal drożdżowy 80 g 1 szt (GLUPSZ, JAJ, MLE)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Serek śmietankowy naturalny 30 g (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt
  • Sałata zielona 10 g
  • Rzodkiewka 80 g
  • Mandarynka 100 g
  • Kawa zbożowa na mleku 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Dieta Łatwo strawna bogatobiałkowa

Opis składników:

  • Zupa mleczna 300 ml (GLU PSZ, MLE)
  • Bułka pszenna długa krojona 30 g (GLU PSZ)
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Rogal drożdżowy 80g 1szt (GLUPSZ, JAJ, MLE)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Serek śmietankowy naturalny 30 g (MLE)
  • Dżem 25 g 1 szt
  • Pomidor 80 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Mandarynka 100 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Cytryna 5 g

Kolacja 15.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Bułka pszenna długa krojona 50 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Kiełbasa krakowska wieprzowa 50 g (GOR)
  • Ser topiony trójkat 17,5 g 1 szt (MLE)
  • Ogórek świeży 80 g
  • Sałata zielona 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa  250 ml
  • Cytryna 5 g
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt

Podwieczorek

Opis składników:

  • Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)
  • Herbatniki 50 g (GLU PSZ, SOJ, MLE)

 

Obiad 15.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Zupa krem z brokuła z groszkiem ptysiowym 400 ml (GLU PSZ, JAJ, SEL)
  • Pieczeń rzymska drobiowa 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Sos pieczeniowy 100 ml (GLU PSZ)
  • Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml

Dieta Łatwo strawna bogatobiałkowa

Opis składników:

  • Zupa brokułowa z ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Pieczeń rzymska drobiowa 120 g (GLU PSZ, JAJ)
  • Ziemniaki gotowane puree 200 g (MLE)
  • Sos śmietanowy 100 ml (GLU PSZ, MLE)
  • Surówka z marchwi i jabłka 200 g (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml

Śniadanie 15.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Chleb Graham 30 g (GLU PSZ,)
  • Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, GLU ŻYT )
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt(MLE)
  • Pasta z jaj ze szczypiorkiem 60 g (JAJ, MLE, GOR)
  • Ser żółty Emmentaler z dziurami 40 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Rukola 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Cytryna 5 g

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Opis składników:

  • Bułka graham-pszenna 60g 1 szt (GLU PSZ)
  • Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt (MLE)
  • Ser żółty Emmentaler z dziurami 40 g (MLE)
  • Pasta z jaj ze szczypiorkiem 60 g (JAJ, MLE, GOR)
  • Pomidor 80 g
  • Rukola 10 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cytryna 5 g

Obiad 14.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Żurek z jajkiem i ziemniakami 400 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GLUŻYT)
  • Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 300 g
  • Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml

Dieta Łatwo strawna bogatobiałkowa

Opis składników:

  • Zupa solferino 400 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)
  • Ryż z jabłkiem prażonym i cynamonem 300 g
  • Jogurt naturalny 150g 1 szt (MLE)
  • Kompot owocowy 250 ml

Śniadanie 14.04.2025

Dieta Podstawowa

Opis składników:

  • Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt(MLE)
  • Kiełbasa Śląska wieprzowa –  na ciepło 80 g
  • Ketchup saszetka 10g 2 szt
  • Ser mozzarella 50 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata 10 g
  • Pomarańcza 130 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Cytryna 5 g

Dieta Łatwo strawna bogatobiałkowa

Opis składników:

  • Zupa mleczna 300 ml (MLE, GLU OW )
  • Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)
  • Masło porcjowane 10g (82% tł.) 2 szt(MLE)
  • Parówki drobiowe z cielęciną, wędzone 80 g
  • Ketchup saszetka 10g 2 szt
  • Ser mozzarella 50 g (MLE)
  • Pomidor 80 g
  • Sałata 10 g
  • Pomarańcza 130 g
  • Herbata czarna ekspresowa 250 ml
  • Cukier 4g (saszetka) 1 szt
  • Cytryna 5 g

Dobry posiłek w szpitalu 07.04.2025 – 11.04.2025

Dobry posiłek w szpitalu 31.03.2025 – 04.04.2025

Dobry posiłek w szpitalu 24.03.2025 – 28.03.2025

Dobry posiłek w szpitalu 17.03.2025 – 21.03.2025

Dobry posiłek w szpitalu 10.03.2025 – 14.03.2025

Dobry posiłek w szpitalu 03.03.2025 – 07.03.2025

Dobry posiłek w szpitalu 24.02.2025 – 28.02.2025

Dobry posiłek w szpitalu 17.02.2025 – 21.02.2025

Dobry posiłek w szpitalu 10.02.2025 – 14.02.2025

Dobry posiłek w szpitalu 03.02.2024 – 07.02.2024

Dobry posiłek w szpitalu 27.01.2025 – 31.01.2025

Dobry posiłek w szpitalu 20-01-2025 – 24-01-2025

Dobry posiłek w szpitalu 13-01-2025 – 17-01-2025

Dobry posiłek w szpitalu 28-10-2024- 10.01.2025

2025

Dobry posiłek w szpitalu 02.01.2024 – 05.01.2024

Dobry posiłek w szpitalu 08.01.2024 – 12.01.2024

Dobry posiłek w szpitalu 15.01.2024 – 19.01.2024

Dobry posiłek w szpitalu 22.01.2024 – 26.01.2024

Dobry posiłek w szpitalu 29.01.2024 – 02.02.2024

Dobry posiłek w szpitalu 05.02.2024 – 09.02.2024

Dobry posiłek w szpitalu 12.02.2024 – 16.02.2024

Dobry posiłek w szpitalu 19.02.2024 – 23.02.2024

Dobry posiłek w szpitalu 26.02.2024 – 03.03.2024

Dobry posiłek w szpitalu 04.03.2024 – 08.03.2024

Dobry posiłek w szpitalu 11.03.2024 – 15.03.2024

Dobry posiłek w szpitalu 18.03.2024 – 22.03.2024

Dobry posiłek w szpitalu 25.03.2024 – 29.03.2024

Dobry posiłek w szpitalu 01.04.2024 – 05.04.2024

Dobry posiłek w szpitalu 08.04.2024 – 12.04.2024

Dobry posiłek w szpitalu 15.04.2024 – 19.04.2024

Dobry posiłek w szpitalu 22.04.2024 – 26.04.2024

Dobry posiłek w szpitalu 29.04.2024 – 02.05.2024

Dobry posiłek w szpitalu 06.05.2024 – 10.05.2024

Dobry posiłek w szpitalu 13.05.2024 – 17.05.2024

Dobry posiłek  w szpitalu 20.05.2024 – 24.05.2024

Dobry posiłek  w szpitalu 27.05.2024 – 31.05.2024

Dobry posiłek w szpitalu 03.06.2024 – 07.06.2024

Dobry posiłek w szpitalu 10.06.2024 – 14.06.2024

Dobry posiłek w szpitalu 17.06.2024 – 21.06.2024

Dobry posiłek w szpitalu 24.06.2024 – 28.06.2024

Dobry posiłek w szpitalu 01.07.2024 – 05.07.2024

Dobry posiłek w szpitalu 08.07.2024 – 12.07.2024

Dobry posiłek w szpitalu 15.07.2024 – 19.07.2024

Dobry posiłek w szpitalu 22.07.2024 – 26.07.2024

Dobry posiłek w szpitalu 29.07.2024 – 02.08.2024

Dobry posiłek w szpitalu 05.08.2024 – 09.08.2024

Dobry posiłek w szpitalu 12.08.2024 – 16.08.2024

Dobry posiłek w szpitalu 19.08.2024 – 23.08.2024

Dobry posiłek w szpitalu 26.08.2024 – 30.08.2024

Dobry posiłek w szpitalu 02.09.2024 – 06.09.2024

Dobry posiłek w szpitalu 09.09.2024 – 13.09.2024

Dobry posiłek w szpitalu 16.09.2024 – 20.09.2024

Dobry posiłek w szpitalu 23.09.2024 – 27.09.2024

Dobry posiłek w szpitalu 23.09.2024 – 27.09.2024

Dobry posiłek w szpitalu 30.09.2024 – 04.10.2024

Dobry posiłek w szpitalu 07.10.2024 – 11.10.2024

Dobry posiłek w szpitalu 14.10.2024 – 18.10.2024

Dobry posiłek w szpitalu 21.10.2024 – 25.10.2024

2024

Dobry posiłek w szpitalu 30.10.2023 – 03.11.2023

Dobry posiłek w szpitalu 30.10.2023 – 03.11.2023

Dobry posiłek w szpitalu 06.11.2023 – 10.11.2023

Dobry posiłek w szpitalu 13.11.2023 – 17.11.2023

Dobry posiłek w szpitalu 20.11.2023 – 24.11.2023

Dobry posiłek w szpitalu 27.11.2023 – 01.12.2023

Dobry posiłek w szpitalu 04.12.2023 – 08.12.2023

Dobry posiłek w szpitalu 11.12.2023 – 15.12.2023

Dobry posiłek w szpitalu 18.12.2023 – 22.12.2023

Dobry posiłek w szpitalu 27.12.2023 – 29.12.2023

2023